Проф. д.н. Любомир Халачев бе удостоен с литературната награда “Елин Пелин за сборника

...
Проф. д.н. Любомир Халачев бе удостоен с литературната награда “Елин Пелин за сборника
Коментари Харесай

Проф. д.н. Любомир Халачев удостоен с литературната награда “Елин Пелин”

Проф. д.н. Любомир Халачев бе почетен с литературната премия “Елин Пелин ” за сборника разкази “10 неща които в никакъв случай няма да върша ”.

Проф. Любомир Халачев приключва ВГИК, Москва, през 1972 година През 1974 година се посвещава на образованието по операторско майсторство в НАТФИЗ. От 1975 година работи в Студия „ Време “ като оператор и режисьор на документални и научно-популярни филми. През 1991 година основава „ Кодиак “ – продуцентска компания, която по-късно се преименува на „ Кадиак Филм “. Един от създателите на Асоциацията на филмовите продуценти. Работи като режисьор, продуцент и сценарист на документални филми и телевизионни драми.

Специализирал е в Полша, Италия, Франция и Дания. Бил е гост-преподавател в Сингапур. Ръководител и преподавател на семинари и уъркшопове в европейски стратегии, член и ръководител на журита на български и интернационалните фестивали. Професор, лекар по изкуствознание. Декан на Факултет екранни изкуства на НАТФИЗ (2005 – 2011) и Ректор (2011–2015). В момента преподава „ Документално кино ” на студентите по „ Операторско майсторство “ и „ Продуцентство ” в магистърската стратегия „ Мениджмънт в екранните изкуства “.

Създал е повече от 100 късометражни кино лентата с голям брой награди на български и интернационалните фестивали. Автор е на десетки публикации, на 8 книги в региона на киното и малкия екран и на 5 книги с разкази.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР